Rionkatu 7 00220 Helsinki

Valmistumisvuosi
2012
Asuntomäärä
75
Keskimääräinen käyttövastike ja alkuperäinen asumisoikeusmaksu/m2
13,72 €
532,67 €
Huoneistotyypit ja -määrä
  • 2h (33,5-63 m²) 52 asuntoa
  • 3h (62,5-87 m²) 23 asuntoa

Kiinteistön tiedot

Merellinen Jätkäsaari on lähellä Helsingin keskustaa ja alueen palveluita kehitetään uudisrakentamisen myötä koko ajan. Rakentaminen jatkuu 2020-luvulle. Jätkäsaarta lähellä on myös Ruoholahti, jossa on iso Ruoholahden kauppakeskus ruokakauppoineen, ravintoloineen ja apteekkeineen.

Jätkäsaaren alueelle tulee 16 000 asukasta, elävä kantakaupunkimainen alue, jossa katujen varsilla on paljon erilaisia palveluja, kahviloita ja kauppoja. Jätkäsaaressa toimii myös kaksi vilkasta matkustajasatamaa, joista on hyvät laivayhteydet Tallinnaan ja Pietariin. Ulkoilijoita ja liikkujia houkuttelevat tulevaisuudessa liikuntapuisto ja monipuolinen liikunta- ja vapaa-ajankeskus Bunkkeri.  Lue lisää Jätkäsaaren rakentuvasta alueesta tästä.

Asunnot ovat kaksioita ja kolmioita, osassa on oma sauna. Yhteensä taloissa on 75 asuntoa ja se valmistui vuonna 2012. Jokaisessa huoneistossa on parveke, kattoterassi tai alimmissa kerroksissa asuntopiha. Talossa on saunat, pesutupa, kuivaushuone, kuntosali, yhteinen ulkoiluvälinevarasto sekä asukastila Merisali, jossa voi tavata naapureita, suunnitella yhteistä toimintaa, lukea päivän lehden ja käyttää tietokonetta. Yhteinen korttelipiha on kaikkien korttelin talojen käytössä.

Huoneistojen seinät ovat vaaleaksi maalatut. Lattia on täyshimmeäksi lakattua tammilautaparkettia. Kaapistojen ovet ovat maalattua MDF-levyä. Keittiössä on jää-pakastinkaappi tai jenkkikaappi, keraaminen liesi, varaus astianpesukoneelle ja mikroaaltouunille. Pesuhuoneen/wc:n seinät ovat laatoitetut, lattia on laatoitettu. Jokaiseen asuntoon kuuluu lämmin varastokomero. Talo on savuton, joten huoneistoissa, parvekkeilla ja yleisissä tiloissa sekä koko kiinteistön alueella tupakointi ei ole sallittu. Asunnot ovat rakennusmääräysten mukaisesti esteettömiä. Esitetystä poiketen huoneistoissa voi olla materiaali- ja laitemuutoksia.

Vastikkeeseen sisältyy Elisan 10 M taloyhtiölaajakaista. Talossa on huoneistokohtainen tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmä. Talo on liitetty kaukolämpöön. Maksulliset autopaikat sijaitsevat pihakannen alla pohjakerroksessa, josta on esteetön yhteys porraskäytävien hisseille.

Liikenneyhteydet ovat toimivat. Alueella liikennöi useita raitiolinjoja. Lähimmät pysäkit ovat Länsiterminaali ja Saukonpaasi. Lähin metroasema on Ruoholahdessa, n. 1 km päässä. Alueen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota myös kattavan ja turvallisen pyöräily- ja jalankulkuverkoston luomiseen. Tarkemmat reittien tiedot löytyvät osoitteesta hsl.fi. Alueen halkaisee Hyväntoivonpuisto. Rantoja kiertävät ulkoilureitit sopivat kaikenikäisille ulkoiluun ja liikuntaan. Puistoon rakennetaan erilaisia oleskelu- ja leikkimahdollisuuksia.